От 1 август 2016 г. сайтът ще бъде затворен. Благодарим Ви, че използвахте услугите на Log.bg!

Какво можем да направим от старите вестници

21 Април 2012 / 19:12  |  Автор: vestnicite  |   | Категория: Новини , Любопитно , Други , Медии
Какво можем да направим от старите вестници?И днес все още можете да срещнете хора, които пазят старите коледна украса от вестници. Това малко животни, изрязани от картон, цветни знамена и балони. Много топки са направени от традиционните вестници, които са хвърлени на топка, след това обви лъскава хартия и панделка, дърпа здраво.На уроците на нашата работа и баби и дядовци са се научили да се направи доста добър малките неща от папие-маше (в превод от френски - дъвченето на хартия). Фантазии майстори са знаели, няма граници. Трябва да се отбележи, че дори през 16 век папие-маше правеха не само играчки, но мебели. Някои примери за изкуство "хартията", може да се види в европейските музеи на вестници. Ако погледнете чрез подаването на списание "Наука и Живот", можете да ги намерите в много практически съвети. Например, как да се направи рамка за картина или снимка, като се използват стари вестници.Принципът на тази работа е ясно. Камшичета валцувани заготовки от вестниците, а после ги свързват с лепило под определен ъгъл. На рамката е по-добре да я държи гърба, поставете върху картон. Днес, много оригинални машинарии, които можете да си купите в магазините. Но, виждате ли, че нещо, което ръцете му, изглежда интересно.Така, въз основа на рамката прави подложки за чаши гореща. За да намерите павилиони имат ярка, с реклами. Когато вестник, констатира, можете да получите и на бизнеса. От залепени вестниците ивица, след изсушаване, изрязани квадрати. Техният размер и дебелина зависи от вашето въображение. Обикновено закрепете заедно квадрата с конец или тел.

Бях изненадан, когато научих за метода на производство на прежди от вестниците. Беше много прост. Вестник ленти с мокри ръце, усукани в спирала, залепени за да се удължи, и раната на бобината. Сега, от това "прежда" може да бъде една черга, Османската, кошница тъкат. В кошницата, можете да съхранявате разнообразие от облекла, меки играчки, шоколади и др. По вид на кошницата можете да направите саксии за цветя.Много хора в Лондон изумени англичанин-лято Irek, който е създал къщата на вестниците, на базата на дървена рамка. Всичко на всичко взе да си построи къща от проектанта, от две хиляди тона на вестниците.

Правилно казват, че някои дизайнери са уловени идеите му от въздуха. Италиански на Маурицио Fretstsa и приятелите му правят оригинални торбички от стари вестници. Чрез създаването на солидна основа на вестника и лепило, разфасовки, дизайнерски чанти и портмонета. Понякога, Маурицио, в допълнение към вестниците, използва гуми от автомобили, грамофонни плочи.Експериментирайте и дизайнери. На известния френски моден дизайнер Пако Рабан завладява публиката през 1966 г., първо показа колекция от рокли, направени от хартия. Не стойте настрана и други майстори на модата. Известна пуловер от хартия, създадена от френския дизайнер Кристиан Диор и ушити от стари вестници, дизайнерска вечерна рокля, италианската изобретател, Джон Галиано.Дизайнерката Гари Харви има повече от една година работа по вечерни рокли, като се използват различни материали. Ето и стари вестници, използвани палта, дънки, опаковъчни сок, пакетите от пластмаса. Изложбата "Храна за размисъл: еко-мода", която се организира от обществеността в Дания, Харви показа необичайно творение - сватбена рокля. За да създадете капитана използва 40 издания на стари вестници.Тази идея е привлякла и китайски дизайнери. Студенти от университета в Хайнан се чувстват идеално пасва на стари вестници.Не стойте настрана и руски дизайнери. През 2008 г. в Красноярск хостван шоу за мода, която се проведе под мотото "вестник" - втори живот. " 16 костюми, представени по време на изложението бяха направени в стила на "млади дами, на Пушкин,", както и времето на "Ретро" 60-те години на миналия век.Днес не се срамува да се правят кошници, кутии за бижута, колиета и дори да построи къща от факта, че имате под ръка. Оказва се, че не е необходимо да използват различни материали, които ние често наричаме "боклуци", включително и стари вестници. Основното нещо - да се покаже желание и фантазия.

КЛЮЧОВИ ДУМИ
КОМЕНТАРИ
Няма добавени коментари!
ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН
Име: Василка
Фамилия: Коева
Пол: Жена
Град: София
Възраст: 43
Дата на регистрация: 21 Април 2012
ЗА МОЯ БЛОГ
Автор: Василка
Дата на създаване: 21 Април 2012 / 19:11
Категория: Новини, Любопитно, Други, Медии,
Прочетен: 49127
Коментари: 0
Последна промяна: 17 Юни 2015 / 10:14
АРХИВ
КАТЕГОРИИ В МОЯТ БЛОГ
НАЙ-ЧЕТЕНИ В Log.bg
1.    zdrave (15091523)
2.    chrisbrown (7589967)
3.    nmrp (6595762)
4.    Vankata (4211201)
5.    kjelqzkov (3375997)
6.    philosophy (2835820)
7.    misterii (2484865)
8.    fen (2415718)
9.    IvayloSlavkov (2125921)
10.    zabavlqvaise (1905398)